Hvorfor cybersikkerhet blir DeFi og blockchain neste store utfordring

14. November 2020 Aus Von admin

Hvorfor cybersikkerhet blir DeFi og blockchain neste store utfordring

DeFis eksplosive vekst kan være kryptovaluta-verdens største historie i 2020. Men ignorerer bransjen risiko og

Helt siden publiseringen av Bitcoin-papiret for 12 år siden, har det vært mye spenning i forretningssirkler om potensielle fordeler som denne revolusjonerende teknologien kan gi virksomheten. Det var umiddelbart klart at mange av Bitcoin Bank designegenskapene som ligger i blockchain, kunne gi klare forretningsfordeler, fra potensialet for dens distribuerte natur for å garantere operasjonell motstandskraft og eliminere ethvert feilpunkt, til hvordan dens indre egenskaper av gjennomsiktighet og uforanderlighet kan hjelpe organisasjoner. for å demonstrere ansvarlighet.

Daryl Hok, CertiK

Og de siste årene har det faktisk skjedd en aktivitet med organisasjoner i alle former og størrelser for å utnytte disse og andre potensielle fordeler, og bevise for sine aksjonærer, kunder og den bredere offentligheten at de prioriterte innovasjon og de nyeste teknologiene. Selvfølgelig, ettersom teknologien har fortsatt å utvikle seg, har det blitt tydeligere at det er visse sektorer som har større nytte enn andre av å ta i bruk blockchain-teknologi, og noen av de tidlige adoptere og eksperimenter har siden gått over til nye beiter på jakt etter av det neste siste og beste som vil revolusjonere virksomheten slik vi kjenner den.

For de som har holdt seg forpliktet til å gjennomgå løftet som opprinnelig ble tilbudt av blockchain, har de siste årene innvarslet dramatiske endringer i bransjen. I tillegg til spillendrende utvikling som smarte kontrakter og sharding, har vi vært vitne til fremveksten av en helt ny finansiell delsektor – desentralisert økonomi, eller kort sagt DeFi. I tillegg til å bli husket for en rekke andre ting, vil 2020 uten tvil bli tilbakekalt som året DeFi virkelig begynte å blomstre. De siste månedene alene har sett hvor mye penger som er låst i romballongen til $ 12 milliarder dollar, en klar indikasjon, hvis noe mer var nødvendig, at DeFi har et reelt potensial og at sektoren ikke vil forsvinne når som helst snart.

Alle med bakgrunn i cybersikkerhet har sett alt dette utfolde seg med en blanding av ærefrykt og terror. Selv om det er flott å se denne begynnende teknologien som vi alle kjenner og elsker så godt, begynner den lange stigningen mot markedsdominans, er det også nå på høy tid at vi henvender oss til elefanten i rommet: blockchain-risikobelønningsmatrisen, som ignorerer høy risiko for potensialet med høye belønninger.

Disse designprinsippene som vi snakket om tidligere – desentralisering, uforanderlighet og tilgjengelighet – har gjennomsyret blockchainindustrien som helhet med en viss følelse av uovervinnelighet når det gjelder risikoen som nettkriminelle og hackere utgjør. I noen grad er dette berettiget; blockchain er sikker og motstandsdyktig av design, sannsynligvis mer enn mange av de sentraliserte systemene som brukes av bedrifter for tiden. Vi kan imidlertid ikke bare holde øye med det faktum at blockchain ikke akkurat har det beste rykte når det gjelder cybersikkerhet. Tvert imot, hendelser som Mt. Gox og DAO hacks sverte bransjens omdømme, etterlot en uutslettelig flekk og ga blockchain-skeptikere et håndgripelig eksempel på en tid da bransjen sviktet vaktene.

I virksomheten er ansvarlighet alt. Det er en av tingene som i første omgang trakk folk til blockchain, og ironisk nok har det vært en av de tingene som har hindret en bredere adopsjon av teknologien av bedrifter. Etter hvert som blockchain har modnet, har også selskapenes forventninger til hva det kan oppnå for virksomheten deres. Vi står klar til det punktet med bred bransjeadoptering av blockchain, og å demonstrere tydelig ansvarlighet og overholdelse av beste praksis for cybersikkerhet kan være det siste presset vi trenger for å komme over linjen.
Feedback geben
Verlauf
Gespeichert
Community